Ajankohtaista

Välkky-havainnekapselille on myönnetty ”Vuoden Liikenneteko”-palkinto Auto- ja liikennegaalassa 27.1.2021

28.01.2021

Kotimainen innovaatio Välkky-tehostemerkkikapseli palkittiin Auto- ja liikennegaalassa 27.1.2021 ”Vuoden Liikenneteko” – liikenneturvallisuuspalkinnolla. Palkinnon kummina toimi LähiTapiola ja palkinnon jakoivat LähiTapiolan myyntijohtaja Isto Virasoja ja Liikenneturvan toimitusjohtaja Pasi Anteroinen.

Lataa ja lue lehdistötiedote.Liikenneturvallisuuspalkinnon jakoperusteena gaalassa kerrottiin olevan mm. se, että Välkky -tehostekapseli on tutkitusti suojateiden turvallisuutta edistävä innovaatio. 
Palkinnon luovuttajat Liikenneturvan ja LähiTapiolan edustajat kertoivat alustuksessaan, että ”Välkky -tehostemerkkikapseli keksintö tunnistaa suojatiealueelle tulevan kevyenliikenteen kulkijan ja käynnistää vilkutuksen autoilijalle. Välkky suojatieturvaa lisäävä innovaatio on myös edullinen ja helppo asentaa.”

Palkinnon vastaanotti InnoTrafik Oy:n teknologiajohtaja Jouni Hänninen.
(Kuva: Auto-ja liikennegaala)

Tampereelle lisää liikenneturvaa

Palkinnon kummina toiminut LähiTapiola lahjoitti gaalassa Välkky kapseliparin Tampereen kaupungille, joka on kunnostautunut nykyaikaisten ja turvallisuutta edistävien liikenneratkaisujen toteuttajana.

Suomalainen keksintö

InnoTrafik Oy:n perustaja Jouni Hänninen sai vuonna 2009 idean, josta syntyi tutkitusti suojateiden turvallisuutta edistävä Välkky- tehostemerkkikapseli. Tuote valmistetaan suomessa ja se on voittanut myös San Franciscon kaupungin järjestämän Vision Zero 2.0- liikenneturvallisuuskilpailun vuonna 2015. Vision Zero -hankkeen kunnianhimoisena tavoitteena on poistaa kaikki liikenneonnettomuuksista johtuvat kuolemat San Franciscossa vuoteen 2024 mennessä.

Katso video gaalasta (Vuoden liikennetekopalkinto kohdasta 29:24)