Ajankohtaista

Aamulehti: Tamperelaisyritys kehittää älykkäitä liikennelaitteita, jotka voivat pelastaa ihmishenkiä – otti räjähtävän kasvuloikan: tulos kasvoi yli 400 prosenttia

02.09.2021

Tamperelaislähtöinen älyliikennelaiteyritys Innotrafik oy takoi koronavuonna historiansa parhaan tuloksen. ”On kumma, jos eivät mene kaupaksi”, sanoo toimitusjohtaja Esa Ere tulevista julkistuksista.

KUVA: Innotrafikin perustaja Jouni Hänninen (oik.) ja ohjelmistopäällikkö Johannes Lehtonen ylittivät suojatien Tampereen Hämeenpuistossa elokuun lopussa. Tampere oli yksi Suomen ensimmäisistä kaupungeista, jotka ottivat käyttöönsä Hännisen keksimän Välkky-havainnekapselin. KUVA: PETRI HUHTINEN / AAMULEHTI

Aamulehti 2.9.2021 - Henriikka Korte

Sähköpotkulautailija rullaa suojatielle Tampereen Hämeenpuistossa. Samalla sinivalkoiset led-valot alkavat vilkkua suojatiemerkeissä. Lähestyvät autot hidastavat vauhtiaan.

Jouni Hänninen sanoo, että juuri näin Välkky toimii. Kun vuoden liikennetekona tammikuussa palkitun havainnekapselin sensorit tunnistavat suojatielle suuntaavan kulkijan, led-valot kiinnittävät autoilijan huomion jalankulkijaan.

Hänninen on Välkyn keksijä ja sitä valmistavan tamperelaisen Innotrafik oy:n perustaja ja yksi omistajista.

Innotrafik syntyi Välkyn ympärille, mutta nykyisin se on vain yksi esimerkki älyliikennelaitteita valmistavan yrityksen innovaatioista.

Teollisuuden kumppaniksi

Jouni Hänninen kertoo, että sen jälkeen, kun Välkky sai vuonna 2015 huomiota voitettuaan San Franciscossa Vision Zero 2.0- liikenneturvallisuuskilpailun, teollisuusyritykset lähestyivät Innotrafikia.

Lue Aamulehden juttu vuodelta 2015: Tamperelaisfirma auttaa San Franciscoa parantamaan jalankulkijoiden turvallisuutta liikenteessä

Innotrafik ryhtyi yhteistyöhön Stora Enson kanssa. Hänninen ei mainitse muita yrityksiä nimeltä, mutta kertoo, että muitakin jättejä on yhtiön asiakkaina.

Välkyn jälkeen tamperelaisyritys kehitti Cyclope-törmäyksenvaroitusjärjestelmän, joka varoittaa esimerkiksi teollisuushalleissa työskenteleviä liikkuvista tai muuten vaarallisista koneista.

Innotrafikin ohjelmistopäällikkö Johannes Lehtonen kertoo, että käytännössä törmäyksenvaroitusjärjestelmässä on kaksi komponenttia.

Työntekijän kantama henkilötunnistin on radioteitse yhteydessä esimerkiksi trukkiin asetettuun ajoneuvotunnistimeen. Jos tunnistimille asetettu turvaetäisyys alittuu, molemmat laitteet hälyttävät eli värisevät, piippaavat ja vilkkuvat.

Ratikkavaroitus kolmella kielellä

Välkkyä on tänä vuonna hyödynnetty myös koulujen pihoissa. Välkky toimi ensimmäiseksi seinäjokelaisen koulun pihan turvatolppana, jonka napin painalluksesta välituntivalvojan lähettimeen kulkee tieto kiusaamistilanteista.

Kaikkein tuorein tamperelaisyrityksen kokeiluista sijoittui Tampereen Kauppiin, jossa Innotrafik testasi Cyclope Tram -turvajärjestelmänsä toimivuutta raitiovaunureitin ylikulkuväylillä.

Kesä–heinäkuussa toteutetun pilottijakson aikana Innotrafikin huomiokapselit varoittivat kevyttä liikennettä kolmella kielellä lähestyvästä raitiovaunusta.

Tieto lähestyvästä raitiovaunusta kulki raitiovaunureitin varrelle asennettuihin huomiokapseleihin suoraan raitiovaunujen ohjaamoissa olevista lähetinlaitteista.

Hänninen kertoo, että kokemukset pilotista olivat positiivisia. Vielä ei ole varmuutta, asennetaanko huomiokapseleita Tampereen ratikan reitille pysyvästi.

Esineiden internetin painava rooli

Hänninen ja Lehtonen sanovat, että tulevaisuudessa esineiden internetillä eli järjestelmillä, joiden ansiosta tekniset laitteet siirtävät tietoa internettiin, on kasvava rooli.

Innotrafikin kehittämät älykkäät liikennejärjestelmät tuottavat jo tietoa ympäröivästä liikenteestä ja kommunikoivat keskenään.

Hänninen antaa esimerkin: jos älykäs liikennemerkki vaikkapa kaatuisi ratikkakiskoille, tieto siitä kulkisi välittömästi raitiotiestä vastaavalle taholle.

KUVA: Jouni Hänninen (oik.) pitelee kehittämiään Välkky-havainnekapseleita. Välkky voi varoittaa käyttö­tarkoituksesta riippuen esimerkiksi työmaa­liikenteestä tai suojatietä ylittävistä jalankulkijoista. Johannes Lehtosella on kuvassa teollisuus­yritysten hyödyntämän törmäyksen­varoitus­järjestelmän lähetinpari. KUVA: PETRI HUHTINEN / AAMULEHTI

Kehitystyö tapahtuu yhdessä

Jouni Hänninen kertoo, että yritykselle tärkeitä arvoja ovat turvallisuuden lisääminen sekä tasavertaisen ja esteettömän liikkumisen mahdollistaminen.

Yritys kehittää parhaillaan sovellusta, joka auttaisi esimerkiksi liikuntarajoitteisia ja näkövammaisia tunnistamaan vaaralliset risteykset tai lähestyvän raitiovaunun.

Hänninen painottaa yhteistyön merkitystä. Hän kertoo yrityksen kehittävän tuotteitaan yhdessä asiakkaidensa, julkisen sektorin ja teollisuusyritysten, kanssa.

– Se ei mene niin päin, että tässä on Välkky, osta se, niin lapset eivät jää auton alle, Hänninen sanoo.

Hän sanoo, ettei yrityksen pieni ydintiimi myöskään rakentaisi yksin älyliikennelaitteita. Hän korostaa vahvan alihankkijaverkoston merkitystä. Innotrafikin tuotteet valmistetaan Suomessa.

Merkittävä kasvuloikka

Innotrafik otti merkittävän kasvuloikan viime vuonna. Liikevaihto kasvoi 99,4 prosenttia 1,7 miljoonaan euroon ja tilikauden tulos peräti 437,9 prosenttia 511 000 euroon.

Toimitusjohtaja Esa Ere sanoo, että yritys on nyt siirtänyt painopistettä tuotekehityksestä vaiheeseen, jossa kehitysputkia on viety maaliin ja myynti voinut alkaa. Tuotekehitystä nopeutti hänen mukaansa IoT Paja -säätiön apu. Säätiö auttaa suomalaisia startup- ja pk-yrityksiä IoT- eli esineiden internet -hankkeissa.

Laajemmin tarkasteltuna yrityksen kasvun mahdollistaa Eren mukaan liikenne- ja työturvallisuuden kasvava huomiointi. Hän sanoo, että yrityksen asiakassegmentti voi kasvaa teollisuudesta muille toimialoille, esimerkiksi logistiikka-alalle.

KUVA: Ihannepaikka Välkylle on taajama, jossa ei ole liikaa valosaastetta. Esimerkiksi ydinkeskustassa Välkyn vilkkuminen ei erottuisi riittävästi. KUVA: PETRI HUHTINEN / AAMULEHTI

Kansainvälistä kasvua

Ere ennakoi, että komponenttipulasta huolimatta yrityksen liikevaihto jatkaa kannattavaa kasvuaan. Hän kertoo, että myyntityötä on tehdasvierailujen puuttuessa pystytty tekemään etäyhteyksillä.

Innotrafik on julkistamassa uusia tuotteita. Testien perusteella toimitusjohtaja odottaa niille kovaa myyntiä.

– On kumma, jos (uudet tuotteet) eivät mene kaupaksi, hän sanoo.

Hänninen kuvailee perustamansa yrityksen olevan ”hyvällä kasvu-uralla”. Innotrafikin tuotteita on käytössä jo Ruotsissa, Virossa, Itävallassa, Puolassa ja Kiinassa.

Ere kertoo, että Innotrafik hakee kasvua ulkomailta. Hännisen mukaan suunnitelmana on pohjustaa markkinat kotimaassa, naapurimaa Ruotsissa ja vasta sitten muualla Euroopassa.