Ajankohtaista

Yle uutiset: Hyllykallion tienylityspaikka sai lopulta varoitusvalot suojatielle

24.11.2020

Hyllykallion koulu ja vanhempainyhdistys ovat tehneet kaupungille lukuisia pyyntöjä tienylityspaikan turvallisuuden edistämiseksi.

YLE/PÄIVI RAUTANEN 24.11.2020

Seinäjoella Hyllykalliolla on tänään asennettu Välkky-varoitusvalot suojatietolppiin Kivisaarentien ja Näätätien tienylityspaikalle. Läheisen Hyllykallion koulun rehtori Irene Turenius sai jo aamutuimaan sähköpostiinsa videon valojen asennuksesta.

– Päivän paras uutinen tähän mennessä, Turenius innostuu.

Suojatien ja risteyksen läheisyydessä on viime vuosina tapahtunut runsaasti onnettomuuksia tai läheltä piti -tilanteita. Viimeksi aiemmin tässä kuussa alakoululainen jäi suojatiellä auton töytäisemäksi. Joulukuussa 2019 Hyllykallion koulun oppilas oli jäädä samaisella paikalla linja-auton alle.

Vaikka varoitusvalot saivat innostuneen vastaanoton Hyllykallion koululla, ne eivät rehtorin mukaan yksin riitä. Koulu ja vanhempainyhdistys ovat jättäneet kaupungille esityksen korotetun suojatien tai töyssyjen rakentamiseksi kohtalokkaaseen liikennepaikkaan.

– Ne pakottaisivat autoilijat hidastamaan nykyistä enemmän koulun lähellä sijaitsevalla tienylityspaikalla.

Järeitä toimenpiteitä tuskin tulee
Koulu ja vanhempainneuvo ovat lähettäneet esityksensä kaupunkiympäristölautakunnalle ja sen alaiselle liikennejaostolle. Esitys on ollut jo jaoston pöydällä ja lautakunta käsittelee sitä joulukuussa.

– Jaostossa on ollut useita kertoja jo aiemminkin esillä esityksiä kyseisen risteyksen turvallisuuden edistämisestä, ja toimenpiteitä on tehtykin. Jaosto ei tässä vaiheessa esitä lautakunnalle järeitä toimenpiteitä. Varoitusvalot ovat talviaikaan nopea ratkaisu edistää paikan turvallisuutta. Valot olivat yhtenä toimenpiteenä mukana myös vanhempainyhdistyksen esityksessä, selvittää kaupungin suunnittelupäällikkö Keijo Kaistila.

Kaistilan mukaan Seinäjoella on asennettu varoitusvalot noin kymmenelle suojatielle.