Välkyn tuoma liikenneturvallisuus on palkittu maailmalla ja kotimaassa

Välkky-havainnekapselille on myönnetty ”Vuoden Liikenneteko”-palkinto Auto- ja liikennegaalassa

Kotimainen innovaatio Välkky-tehostemerkkikapseli palkittiin Auto- ja liikennegaalassa 27.1.2021 ”Vuoden Liikenneteko” – liikenneturvallisuuspalkinnolla. Palkinnon kummina toimi LähiTapiola ja palkinnon jakoivat LähiTapiolan myyntijohtaja Isto Virasoja ja Liikenneturvan toimitusjohtaja Pasi Anteroinen. Lataa ja lue lehdistötiedote.

Liikenneturvallisuuspalkinnon jakoperusteena gaalassa kerrottiin olevan mm. se, että Välkky -tehostekapseli on tutkitusti suojateiden turvallisuutta edistävä innovaatio. Palkinnon luovuttajat Liikenneturvan ja LähiTapiolan edustajat kertoivat alustuksessaan, että ”Välkky -tehostemerkkikapseli keksintö tunnistaa suojatiealueelle tulevan kevyenliikenteen kulkijan ja käynnistää vilkutuksen autoilijalle. Välkky suojatieturvaa lisäävä innovaatio on myös edullinen ja helppo asentaa.” Palkinnon vastaanotti InnoTrafik Oy:n teknologiajohtaja Jouni Hänninen.

Tampereelle lisää liikenneturvaa
Palkinnon kummina toiminut LähiTapiola lahjoitti gaalassa Välkky kapseliparin Tampereen kaupungille, joka on kunnostautunut nykyaikaisten ja turvallisuutta edistävien liikenneratkaisujen toteuttajana.

Suomalainen keksintö
InnoTrafik Oy:n perustaja Jouni Hänninen sai vuonna 2009 idean, josta syntyi tutkitusti suojateiden turvallisuutta edistävä Välkky- tehostemerkkikapseli. Tuote valmistetaan suomessa ja se on voittanut myös San Franciscon kaupungin järjestämän Vision Zero 2.0- liikenneturvallisuuskilpailun vuonna 2015. Vision Zero -hankkeen kunnianhimoisena tavoitteena on poistaa kaikki liikenneonnettomuuksista johtuvat kuolemat San Franciscossa vuoteen 2024 mennessä.

Kotimainen Välkky-havainnekapseli on voittanut kansainvälisen liikenneturvallisuuskilpailun

San Franciscon kaupungissa tapahtui ennätysmäärä jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden liikennekuolemia vuonna 2013. Seuraavan vuoden alussa kaupungin liikennevirasto ja terveydenhoitovirasto yhdessä kaupungin johdon kanssa päättivät kunnianhimoisesta Vision Zero -hankkeesta, jonka tavoitteena on poistaa kaikki liikenneonnettomuuksista johtuvat kuolemat vuoteen 2024 mennessä.

Osana mainittua hanketta San Franciscon kaupunki järjesti avoimen kansainvälisen kilpailun, jossa etsittiin parhaita ratkaisuja erityisesti kevyen liikenteen turvallisuuden parantamiseksi. Kilpailuun osallistui 33 ratkaisuehdotusta eri puolilta maailmaa. Palkintona on järjestää voittavan ratkaisuehdotuksen käyttöprojekti yhteistyössä kaupungin kanssa San Franciscossa.

Suomalaisen InnoTrafik Oy:n Välkky-havainnekapseli pääsi kilpailussa aiemmin tänä vuonna järjestettyyn finaaliin yhdessä neljän muun finalistin kanssa. Välkky-kapseli varoittaa autoilijoita vilkkuvaloilla kevyestä liikenteestä suojatiealueen tuntumassa. Finalisteille tehtyjen lisäkysymyskierrosten jälkeen kilpailun raati, johon kuului kaupungin eri virastojen edustajia, arvioi lopuksi kunkin finalistin ratkaisun erikseen. Välkky-havainnekapseli voitti finaalin ja Välkky-kapseleiden käyttöprojekti järjestetään lähiaikoina.